Om je email adres in Outlook in te stellen is het belangrijk dat je de juiste server gegevens invoert.

Je kunt zowel een IMAP als POP 3 account stellen in Outlook, meestal werkt POP 3 het beste dus deze is aan te raden!

IMAP

- Ga naar accountinstellingen van Outlook en klik op nieuw om een nieuw account toe te voegen

- Klik vervolgens op handmatige instellingen

- Vervolgens kies je POP of IMAP

- Vul bij gebruikersgegevens je naam en emailadres in

- Vervolgens kies je bij servergegevens voor Type account IMAP

- De server voor inkomende email = imap.gmail.com

- De server voor uitgaande email = smpt.gmail.com

- Vul onderaan je gebruikersnaam (het hele emailadres) + wachtwoord in

- Vervolgens klik je op meer instellingen en klik op het tabblad geavanceerd en vul hier poortnummer 993  (IMAP) in en gebruik de versleutelde verbinding SSL

- Vervolgens vul je bij SMTP poortnummer 465 in en kies hier ook voor de versleutelde verbinding

- Klik vervolgens op OK en als het goed is werkt je e-mailadres nu correct!

POP3

- Ga naar accountinstellingen van Outlook en klik op nieuw om een nieuw account toe te voegen

- Klik vervolgens op handmatige instellingen

- Vervolgens kies je POP of IMAP

- Vul bij gebruikersgegevens je naam en emailadres in

- Vervolgens kies je bij servergegevens voor Type account POP3

- De server voor inkomende email = pop.gmail.com

- De server voor uitgaande email = smpt.gmail.com

- Vul onderaan je gebruikersnaam (het hele emailadres) + wachtwoord in

- Vervolgens klik je op meer instellingen en klik op het tabblad geavanceerd en vul hier poortnummer 995 in voor inkomende e-mail (POP3) en vink het vakje "Voor de server is een versleutelde verbinding vereist" aan

- Vervolgens vul je bij uitgaande e-mail (SMTP) poortnummer 465 in en kies in het dropdown menu voor "Gebruik het volgende type versleutelde verbinding" voor SSL

- Klik vervolgens op OK en als het goed is werkt je e-mailadres nu correct!