Dit is een bug in google drive die al langere tijd bekend is. Het komt voor als je meerdere Google accounts gebruikt.

Als je ingelogd bent in een google account en je logt in een ander account in dan zet Google het account waar je als eerste bent ingelogd bent als standaard account. Dat zorgt ervoor dat als je een google app gebruikt, zoals Google Drive, je met het standaard account die app gebruikt ook al ben je op dat moment op een ander account ingelogd. Dus als je op de drive van het account, waar je wat van wil downloaden, zit dan denkt Google dat je op je standaard account zit en weigert hij toegang tot de bestanden ook al zou dat niet moeten.

Er zijn hier 2 oplossingen voor:

1. Open je browser in incognito mode (rechtermuisknop op de browser snelkoppeling of in chrome op de 3 puntjes rechtsboven in je browser) en log dan in het google account. Je kan dan de bestanden weer downloaden.

2. Log op alle Google accounts uit en log dan in bij de gewenste account om het als standaard account in te stellen. Je kan nu de bestanden weer downloaden.