Er zijn 2 omgevingen van Fiscaal gemak.

https://unit4.fiscaalgemak.nl dit zijn oude partners in de gemigreerde omgeving

en

https://app.fiscaalgemak.nl

ict@oamkb.nl voert over beiden het beheer en maakt een nieuwe gebruiker aan. Bij een nieuwe partner gebruik ja altijd de

https://app.fiscaalgemak.nl omgeving.

1. Onder instellingen maak je een nieuwe gebruiker aan. Een nieuwe partner is altijd belastingconsulent. Dit moet je aanvinken . We gebruiken geen tweetrapsverificatie.

2. Onder beheer maak je een hoofdgroep aan.  Je hebt het beconnummer nodig van de nieuwe partner en koppelt de belastingconsulent aan de hoofdgroep.

3. Bij de hoofdgroep maak je een cliëntgroep aan met dezelfde naam als de hoofdgroep en de nieuwe partner als verantwoordelijke en initieel behandelaar. Zorg dat je bij de cliëntgroep op ¨afschermen ¨ klikt en de nieuwe partner toevoegt aan de cliëntgroep.

4. selecteer de OAMKB standaard Template als standaard template

Als je een gebruiker wil aanmaken voor een bestaande hoofdgroep dan moet je weten of dit een rol wordt voor een belastingconsulent, een adviseur of een aangiftemedewerker:

- De adviseur heeft alle rechten op het gebied van aangiftes en cliënten, alsmede beperkte rechten op overige algemene delen.

- De aangiftemedewerker heeft beperkte rechten op het gebied van aangiftes en cliënten. Zo is het niet mogelijk om aangiftes in te dienen en alle statussen van aangiftes te wijzigen

- Belastingconsulenten komen terug in de filters op de cliëntoverzichtspagina en aangifteoverzichtspagina wanneer ze zijn gekoppeld aan cliënten. Alleen belastingconsulenten kunnen hun handtekening toevoegen aan de applicatie en aangemerkt worden als eerste of tweede ondertekenaar.