Chrome Remote Desktop

Op een Chromebook is het niet mogelijk om de populaire app Teamviewer te gebruiken om hulp op afstand te krijgen of om mee te kijken met de andere gebruiker. Ook andersom is een Chromebook niet over te nemen door een device waarop Teamviewer geïnstalleerd is. Maar gelukkig heeft Google een prima alternatief: Chrome Remote Desktop.

Om anderen externe toegang tot je computer geven voer je de onderstaande stappen uit:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Typ remotedesktop.google.com/support in de adresbalk bovenaan en druk op Enter.
  3. Klik onder 'Ondersteuning krijgen' op Downloaden Pagina downloaden.
  4. Volg de instructies op het scherm om Chrome Remote Desktop te downloaden en te installeren.
  5. Ga naar 'Ondersteuning krijgen' en selecteer Code genereren.
  6. Geef deze code aan de persoon die je toegang wilt geven tot je computer.
  7. Wanneer deze persoon je toegangscode invoert op de site, zie je een dialoogvenster met zijn of haar e-mailadres. Selecteer Delen om volledige toegang tot je computer te geven.
  8. Klik op Delen stoppen om een deelsessie te beëindigen.

De toegangscode werkt maar één keer. Als je je computer deelt, word je elke dertig minuten gevraagd te bevestigen dat je je computer wilt blijven delen.

De eerstvolgende keer dat je iemand toegang wilt geven klik je op de Google-extensie van Chrome Remote Desktop, welke rechts van de Google adresbalk getoond wordt.